JIG 2024 Badge
Norwegian og DCC & Shell Aviation i SAF-samarbejde under Folkemødet

Dato

Under Folkemødet på Bornholm vil alt brændstofforbrug på Norwegians flyvninger mellem København og Bornholms Lufthavn blive dækket af med 100% fossilfri flybrændstof. Initiativet viser, hvordan det er muligt at reducere klimaaftrykket fra flyvninger ved hjælp af biobaseret flybrændstof.

Samarbejdet mellem Norwegian og DCC & Shell Aviation indebærer, at brændstofforbruget på Norwegians fly, der flyver til og fra Bornholm under Folkemødet, vil blive dækket af med fossilfrit SAF-brændstof. Brændstoffet, svarende til den mængde Norwegian bruger på ruten under Folkemødet, leveres direkte til brændstofsystemet i Københavns Lufthavn.

SAF er en forkortelse for ‘Sustainable Aviation Fuel’ og dækker over flybrændstof, der er lavet af affaldsbiomasse, som fx genanvendt madolie.

Vi er meget glade for samarbejdet med DCC & Shell Aviation, der gør det muligt for os at reducere det samlede klimaaftryk væsentligt på vores flyvninger mellem København og Bornholms Lufthavn under Folkemødet. Sammen med fornyelse af flyflåden er fossilfrie flybrændstoffer den hurtigste og mest effektive måde at reducere emissionerne på. Den store udfordring fremover er at etablere storskala-produktion af fossilfrie brændstoffer, da der i øjeblikket er meget begrænsede mængder tilgængelige,” siger Anders Fagernæs, bæredygtighedschef hos Norwegian.

Initiativet under årets Folkemøde viser, hvordan SAF i praksis kan blive en del af brændstofinfrastrukturen herhjemme. I stedet for, at hvert fly flyver med så meget SAF som muligt, har Norwegian indkøbt en mængde SAF, der svarer til forbruget på ruten til og fra Bornholm, som erstatning for fossilt flybrændstof. Med en tilgang baseret på et massebalanceprincip vil vi faktisk relativt hurtigt kunne erstatte fossilt flybrændstof i dansk luftfart,” siger Sune Petersen, Head of Sustainability & Strategy, DCC & Shell Aviation Denmark.

I dag spiller SAF lavet af bioaffald spiller en vigtig rolle i overgangen fra fossilt flybrændstof. Men ligesom de øvrige aktører inden for luftfarten ser vi SAF baseret på bioaffald som et overgangsbrændstof på vejen mod en fremtid, hvor vi flyver på SAF produceret af Power-to-X (PtX),” tilføjer han.

Kort om Norwegian
Norwegian er et af Europas førende flyselskaber med over 300 ruter til mere end 100 destinationer. I løbet af 2022 transporterede selskabet 18 millioner passagerer. Norwegian har høje ambitioner om at bidrage til bæredygtig luftfart, og målet er at reducere emissionerne med 45% inden 2030. For at nå dette arbejder selskabet på tre områder: fornyelse af flyflåden, øget brændstofeffektivitet og øget anvendelse af fossilfrie flybrændstoffer. Læs mere på www.norwegian.dk.

Flere
nyheder

Green Power Denmark

DCC & Shell Aviation er PtX-partner i Green Power Denmark. Danmark er på vej til at blive foregangsland for PtX, og vi har gode…

Læs mere »

Denne hjemmeside bruger cookies i begrænset omfang. Du kan få oplysning om hvilke på denne side >